Powered By Blogger

pühapäev, 7. mai 2017

Valitsus. Kas ikka valitseb?

Olen jälginud uue valitsuse esimeste kuude tegevust. Mul on raske aru saada, mis on selle valitsuse nägu, kes seda juhib ja miks. Koalitsioonivalitsustel reeglina polegi ju oma nägu või see on väga moonutatud, ebareaalne, imaginaarne. Kõigile midagi, aga kellelegi mitte eriti. Täpselt nagu praegu - kõigilt palju nõutud, aga vähestele vastu antud. Tulumaksuvaba miinimumgi alles 2018, kui me ei tea, kes on selleks ajaks valitsuses.
Siiski, kui Reformierakond juhtis valitsusi, mängis see erakond teised üle, oli siis peaminister Ansip või isegi Rõivas. Kontrolliti ettevõtlust ja sealt saadavaid andameid, kontrolliti EL-i toetusi ja suunati endale lähedastele ettevõtjatele, kes on seejärel astronoomiliselt rikastunud ja Rail Balticuga rikastuvad edasi. Juhiti otseselt nn õiguskaitseorganeid ehk jõustruktuure (koos IRL-iga muidugi), kes jälitasid ohjeldamatult opositsiooni, eriti Keskerakonda, lavastades laest võetud süüdistusi nagu Savisaare puhul, või ka mujal inimeste vastu, kes julgesid vaidlustada Reformierakonna diktatuuri. Tõeline maffiariik!
Nüüd me mingit muutust ei näe. Proks ja KaPo möllavad edasi, ehkki Keskerakond peaks nagu riiki juhtima ja lõpetama selle totaalse ebaõigluse, mis viimaste 18 aastaga on ühiskonnas sünnitatud. Kuuleme vaid udujuttu meie õigussüsteemi õiguspärasusest jne. blablablaa. Ühtki Reformierakonnaga seotud korruptsiooniskandaali pole viidud uurimise alla, rääkimata süüdistuste esitamisest. Samal ajal Reformierakonna algatatud süüdistused elavad oma elu edasi ja moonutavad Eesti õigusriiki ja mõjutavad inimeste vaba tahet, mis peaks selguma eelolevail valimistel. Raske on uskuda, et see teostub, kui Reformierakonnal lubatakse süüdimatult kasutada rahvusringhäälingut, rääkimata kommertsmeediast, et igal moel hävitada Keskerakonna ja koos sellega kogu valitsuse usaldusväärsust. Miks? Miks peaminister ja Keskerakond vaikib ja vaid noogutab, selle asemel et panna piiri sellele laimule ja valedele, mida Reformierakond koos truu peavoolumeediaga takistamatult levitab. (Kristen Michali mull eestikeelsest haridusest lasteaias ETV uudistes! Keegi vahele ei sekkunud ega karjatanud nagu Ratase kuulsa intervjuu puhul.) Tore on olla ümmargune ja näiliselt teflonpinnaga, aga mingil hetkel, kui seda pinda piisavalt kraabitakse, kõrbeb selline hoiak ka teflonil põhja. Kui mitte enne, siis oktoobris.

1 kommentaar:

priit Hõbemägi ütles ...

Väga õige!
Tõepoolest on muidugi koalitsioonis raske oma nägu säilitada,eriti veel selliste pistrikega pundis nagu IRL.Seeder oli ju eriline aktivist,kui oli põlluminister,tõeline "siseküüditaja"-kiskus ju veneaegsete põlluministrite pildid maha! Aga tõenäoliselt lasi nende "punaparunite" poolt toodetud heal-paremal alati rõõmsalt maitsta...Kuid peaminister peaks ikka aktiivsemalt Keskat ja ka ennast kaitsma. Muidu on tõesti oktoobris juba hilja.
Tallinna Sadama korruptantidest ei ole enam midagi kuulda,nagu poleks olnudki!? Selle asemel väänati täie rauga Sarapuule.
Jõudu-tervist!