Powered By Blogger

kolmapäev, 28. detsember 2016

Kolleeg arvas

Ehk pakub siinkohal huvi Tallinna TV tulevase uudistejuhi arvamuslugu ajalehes Põhjarannik, sest see pole paljudele muidu kättesaadav.

KOMMENTAAR Valitsusel on arenguruumi

Põhjarannik, 28 dets.2016

VAMBOLA PAAVO,
Tallinna TV ajakirjanik*
Lahkuva aasta olulisemad märksõnad on naispresidendi valimine, valitsuse vahetumine ning Keskerakonna väljumine isolatsioonist. Viimase puhul kummitab paraku tugevalt Savisaare vari.
Kett on nii tugev, kui tugev on selle nõrgim lüli. Igas valitsuses on oma valge vares ja peaminister Jüri Ratasel oli selleks Martin Repinski. Õnneks oleme kitsekarjusest priid ja igasse maakonda ei tule oma kitsefarmi. Yana Toomi võib kiruda, aga paljudes asjades, mida ta ütleb, on mingi tõepõhi all. Kui Yana Toom soovitas Repinskil sügavalt mõelda ja kaaluda ministrikohale asumist, siis viimase noorusekärsitus tegi oma ning maksis valusalt kätte. Repinski ametisse nimetamine oli Jüri Ratase kooliraha. Meedia hekseldas ja otsis üles noormehe patud, neid oli varuks veel. Õnneks sai usalduskrediit enne otsa, peaminister ajas selja sirgu ning tegi mehise otsuse. Au ja kiitus. Keskfraktsiooni uuelt juhilt Kersti Sarapuult ootame otsustavalt Peeter Ernitsa paikapanemist. Ballast tuleb heita üle parda.
Jüri Ratas on kahjuks Savisaare pantvang ja sööb tema keedetud suppi. Miine, mille Keskerakonna eksjuht lahinguväljale jätnud, on palju ja need võivad iga hetk plahvatada. Kas praegune koalitsioon on unelmate valitsus, sellele annab aeg vastuse. Meie kõigi kibestumine oli suur ning rahvas oli Reformierakonna saamatuse ja eneseimetlusega rahulolematu. Ükskord pidid nad langema. Me saime uue hingamise.
Keskerakond istus kümme aastat opositsioonis, pink jäi võimekatest tegelastest aastatega lühemaks. Sestap polnudki ime, et ühel hetkel nappis tegusaid inimesi. Õnneks on poliitpink ahtake ka sotsidel ja IRLil.
Savisaarlaste punt ei suuda siiani alla neelata kaotuskibedust ning leppida olukorraga, et paljude toiduahel katkeb. Pole enam Edgari vihmavarju. Isehakanud kolumnisti Jakko Väli appihüüded mõnes meediaväljaandes, nagu rünnataks Keskerakonda ning kusagil tegutseks tumedad jõud, kes püüavad Savisaare pärandit hävitada ja Tallinna Televisiooni kaaperdada, on folkloori kuuluv teema. Üks seltskond pole endale aru andnud muutustest ja aja pöördumatusest, nad on kui Titanicu orkester, kes läks põhja koos laevaga. Palun vabandust nende sangarlike pillimeeste vaimudelt, kui ütlen nii meelevaldselt − nemad täitsid Titanicul auga oma kohust elu lõpuni. Lenk, Reinde ja Ummelas selles Tallinna TV klounide saates nimega "Meedia keskpunkt" on ühe telekanali häbiplekk, seal räägitu pole isegi tsiteerimist väärt. Isegi arukad keskerakondlased ütlevad, et pandagu see saade kinni. Ei saa, sest on üks aga. Heimar Lengi häält on vaja otsustavatel hetkedel Toompeal ja Jüri Ratas on tema pantvang. Sestap Lenk siis pasundabki ning hullutab mutikesi, kes usuvad teda nagu messiat. Lengi meelest on Edgar Savisaar võrreldav Fidel Castroga. Milline kummaline võrdlus! Savisaar ei ole teinud revolutsiooni, Fidel aga küll.
Laskem koalitsioonil atra seada ja tugevamaks saada, küll tuleb selja sirgu ajamise aeg. Kooliraha peavad maksma kõik ja teeb seda ka Jüri Ratase valitsus. Arusaamatud ning pooleldi mõtlematud aktsiisitõusud õllele ja bensiinile ning ka maagaasile on need, mis ajasid rahval enne pühi harja punaseks. Õigustatult. Lõuna-Eestis paneb inimene autole hääled sisse ning sõidab Valka, kus diislikütus on 1,03 ja bensiiniliiter 1,10 eurot.
Läti poolel, kunagises maanteepiiripunkti hoones asuv Alko 1000 on nii eestlaste kui soomlaste ostu-Meka. Õlu on meie poehindadega võrreldes oluliselt odavam ja kangem kraam üle kolmandiku soodsam. Kui tulla Virumaalt seltskonnaga, siis tasub käik igal juhul ära. Praegu lükkab Eesti valitsus kõiki Lätti ja lõunanaabrid ainult rõõmustavad. Siin kordab Ratas ekspeaminister Rõivase vigu!
Muide, ehitusmaterjalidki on Lätimaal meie hindadega võrreldes 40% odavamad. Valka Alko 1000 juhataja kinnitusel ei aja nemad taga megakasumit ja majandavad edukalt ära. Nii Valga Selveri, Rimi kui Maxima töötajad ei osta kevadest saati ühtegi napsu oma poest, vaid eelistavad seda teha alko-Mekas või Valka kaubakeskuses Mogo Walk. Eesti kaupmees on ahne, sama võib öelda kütusefirmade kohta. Riigil on aeg luua oma kütusefirma ning lõpetada Statoili ja Neste poolt riigist kasumi väljaviimine. Me toetame heaoluühiskonna penionäre, samas kui enda eakad virelevad vaesuses ega saa lubada endale soojamaareisigi.
Poolakatel on Orlen ja Rafinjera Gdanska ning Petrochema Plok. Meie Eesti Kütus läks hingusele kaks aastakümmet tagasi. Mõtlemise koht.
Loodame, et uuel aastal on vähem virisemist ning et elu Eestis muutub kindlasti paremaks. Lootus kustub viimasena. Head vana lõppu!
Tallinna TV on Keskerakonna kontrolli all olev infokanal.

2 kommentaari:

Aadu Birnbaum ütles ...

Paavo! Pidasin sind siiani targemaks.Oli sul tingimata vaja seda hädist paskvilli väljutada?! Aga nüüd tean, kelleks oled muutunud.

Aleksander Kaasik ütles ...

Ainus valdkond mida Vambola Paavo tunneb paistab olevat seotud alkoholiga. Kas on tema kangema kraani või Jüri Ratas Heimar Lengi pantvang selgub kindlalt uuel aastal. Aga täna on näha, et hr Paavo on oma hirmude vang. Saadetes on enam ja enam näha närvilist kätega vehklemist. Tundub, et mees nagu tahaks kellelegi meeldida, ent on segaduses - kellele ikkagi saba liputada. Igaks juhuks ründab ettevaatlikult Peeter Ernitsat, aga julgemalt juba peksupoisist Repinskit ning täie rinnaga Meedia keskpunkti. Ja tõesti - saade oma sundimatu ja vaba esitlusega ega passi Vambola Paavo hallollusesse.
Huvitav, mitu paavot mahuks Ernitsasse, et magedast ollusest saaks täismees.Mitu paavot aga suudaks asendada kolleegi Kadri Aavikut, kes üleni positiivne, taktitundeline, malbe ja tark. Õnneks on Vambola Paavol eeskujusid, et vabaneda andekate isikute mahategemise sündroom.