Powered By Blogger

kolmapäev, 4. jaanuar 2017

Aktuaalne aasta tagasi

Meenutan täna, 4. jaanuaril 2016 oma kommentaari, mis oli eetris 16. jaanuaril 2015. Seda selleks, et juhtida tähelepanu tänases Eesti Ekspressis ilmunud intervjuule advokaat Üllar Talvistega, kes enam Edgar Savisaart ei kaitse. Ja teine põhjus selles, et tänase tuulise ja külma ilmaga tuiskas minust tänaval mööda advokaat Oliver Nääs. Ma teda muidugi ei tunne ega oleks mul ka võimalust teda eales palgata. Ja miks peakski palkama advokaati, kui oma südametunnistuse ees oled puhas kui ... Jätan selle sõna välja ütlemata, ehkki ma selles ise hetkegi ei kahtle. Paraku kahtleb kogu Eesti läppunud õigussüsteem. Nagu ka aasta tagasi.
16. jaanuari 2015 nädalakommentaar
Eile tähistas Tallinna Televisioon pidulikult oma 5. aastapäeva. Meie vaatajad saavad seda sündmust näha nädala pärast 23. jaanuaril kell 19.15. Ärgem siis kiirustagem asjadest ette! Pealegi oma nina kergitamine pole meediakanalil just parim valik.
Lõppev nädal on toonud avalikkusse järjekordsed salapärased süüdistused Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastu. Eilses Päevalehes aasib Tarmo Vahter Savisaare advokaatide Üllar Talviste ja Oliver Nääsiga. Taustal muidugi nädala algul ilmunud Tulka ehk Tuuli Kochi ja Risto Berendsoni salapärane materjal Šveitsist. Juhin tähelepanu, et sama jura on Šveitsi Familienstiftungiga seoses aetud juba enam kui 5 aastat.
Mida siis Vahter advokaatidelt teada sai? Peale värvikate naerupahvakute, nagu tegu oleks mingi NO99 teatri näidendi  üleskirjutusega. Mitte midagi? Sest Savisaare advokaatidel puudub igasugune adekvaatne teave, mida siis ikkagi meie Edgarile süüks pannakse. Kui Savisaar oma kongressikõnes ütles, et Keskerakonna põhikirja järgi otsustab erakond ise, kes kuuluvad tema juhatusse, siis kogu allavoolu- ehk peavoolumeedia on nädalate viisi tõlgendanud seda kui Savisaare lahtiütlemist Eesti õigussüsteemist. Ausalt öeldes on Eesti õigussüsteem ise ennast lahti haakinud õiguse ja õigluse põhimõtetest. Parim näide Tartu maakohtu otsus, et erakond ise ei saa otsustada, kes kuuluvad tema juhatusse. Ja meil räägitakse veel Putini mõjust Eesti MTÜ-dele. Eesti kohtusüsteemi mõju Eesti MTÜ-dele tundub olevat ikka märksa räigem ja ebaõiglasem.
Teine teema, millega meie ajakirjandus näib lugejaarve kasvatavat, on presidendi värske abikaasa Ieva Ilvesa laste müsteerium. Priit Pullerits pühendas sellele eilses Postimehes terve lehekülje. Muide, olin vist esimene eestlane, kes ütles, et Ieva ei saa olla perekonnanimega Ilves, sest naisenimed Lätis ei saa lõpepda s-tähega. Nüüd lõpuks on selgunud, et ta ongi Ilvesa. Miks keegi selle peale varem ei tulnud?!
Kokkuvõttes on see aasimine tema kallal aga väga piinlik ja osutab, et Eesti peavoolumeedia on tõesti allavoolumeedia. Aasige Casanova Toomas-Hendriku kallal, aga mitte meile sõbraliku Läti kõrge riiagiametniku kallal, kes üksikemana püüab leida oma lastele turvalist kodu ja paremat tulevikku.
Siinkohal aga veelkord edu Tallinna Televisioonile ja tema tublile kollektiivile, kellega mul on olnud au koos töötada 4 ja pool aastat, sealhulgas kõige kriitilisemal perioodil juhatuse liikmena. Tallinna Televisioon elab ja areneb! Jõudu meile kõigile!

Kommentaare ei ole: