Tallinna Televisiooni ülalpidamiseks kulus eelmisel aastal üle kolme miljoni euro, aga kas see on üldse mõttekas ettevõtmine? Keskerakond on pärast Edgar Savisaare esimehe kohalt lahkumist muutuste teel, ent siiani pole selge, mis muutused ootavad tema ülesehitatud süsteemi. Päris muutusteta ei pääse ainuüksi lähitulevikus, sest senine Tallinna TV juht Toomas Lepp on uurimise all ja tööst sisuliselt kõrvaldatud. Kuid kaugemale tulevikku vaadates paistab, et tarvis on tegeleda ka fundamentaalsemate teemadega kui mõni isikuküsimus.
Ka Keskerakonna enda liige, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid on öelnud, et Tallinna Televisioon pole kuigi mõttekas projekt juba ainuüksi vähese vaadatavuse ja suurte kulude tõttu. Variant on ka telejaama saneerida – kulud vaadatakse üle, eesmärgid samuti.
Ent ilmselt pole kanali üht- või teistviisi parandamine siiski see, mida laiem publik linnavõimult ootab. Jah, praeguse linnavõimu toetajad suhtuvad Tallinna TV eksistentsi leplikumalt kui opositsionäärid, aga isegi nemad ei pruugi seda vaadata. Tallinna elanik eeldab linna raha eest ikkagi eeskätt linna esmaülesannete täitmist: teede ja tänavate korrashoid, koolide ja lasteaedade pidamine, haljasalade hooldamine, linnamajanduse reguleerimine ja kultuurielu korraldus, sport veel takkapihta. Oma meedia pidamine esmaülesannete hulka ei kuulu.
Vanaviisi Tallinna Televisiooniga edasi minnes jääb see Keskerakonnale pommiks jala küljes.
Iga tegus linnavõim siiski teavitab oma tegevustest ja see on vajalik, ent teavitamine peab olema proportsionaalne. Ühel hetkel saab linnaosavanema piltidest linnaosalehes või Tallinna TV uudistes lõpuks kõrini. Teavitus peab seadma esikohale infoedastuse, mitte isikute poliitilise promomise ja reklaami. Ja seegi peab olema poliitiliselt tasakaalus – mitte et Keskerakonda ja Tallinna vaadeldakse peaaegu ühe ja samana.
Varasemal ajal on Tallinna teavitust tehtud muud moodi, nii tavameediasse oma uudiseid-arvamusi pakkudes kui ka tavameediast linnateemalisi erisaateid ostes. Tallinna Televisiooniga enam-vähem vanaviisi edasi minnes jääb see Keskerakonnale pommiks jala küljes, muutes ta hõlpsasti kritiseeritavaks. Uut moodi, tasakaalustatumalt jätkates aga kaotaks keskerakondlik või mõni muu linnavõim ilmselt selle vastu huvi, sest säärast meediat pakuvad ka sõltumatud telekanalid. Seega on järeldus üsna lihtne: Tallinna Televisioon oleks mõistlik sulgeda. Kas see oleks selle otsuse langetajale kahjulik? Ilmselt mitte, sest maksumaksja rahaga saaks teha teisi, märksa olulisemaid asju ja küllap toob mõistlik otsus ka tunnustuse.